Wykonanie
Pomidory smakują mi tylko wtedy, gdy jest ich czas, czyli lato ;)Są słodkie, soczyste, delikatne i pyszne. Ech, gdyby były takie przez cały rok...Ale cieszmy się,
póki się da!Z
pomidora odmiany bawole
serce p rzygotowałam dziś lekką
sałatkę, z ostrą nutką
chili, aksamitnym
serem i chrupiącymi
oliwkami. Świetna kolacja!
Składniki na 1 osobę :1
pomidor malinowy lub bawole
serce ( jak najbardziej miąższysty)5
pomidorków koktajlowychok. 20-30 g.
sera pleśniowego typu
camembert2-3
zielone oliwki z zalewymała biała
cebulka pokrojona w cieniutkie plasterki
bazyliaoliwasos balsamico
sól,
czarny pieprzsuszone
płatki chiliPrzygotowanie:
Pomidora i
ser kroję w dużą kostkę. Układam je w miseczce razem z
pomidorkami koktajlowymi i
oliwkami, posypuję rozdrobnioną w palcach na piórka
cebulką i posiekaną
bazylią, oprószam
solą,
pieprzem i
płatkami chili. Delikatnie polewam balsamico i
oliwą. Podaję z grzanką.Przepis autorski.