Gorący, roztapiający się oscypek marynowany w miodzie i chilii serwowany w towarzystwie sałatki z pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii to pyszna przystawka na ciepło.Składniki:duży oscypek2-3 łyżeczki miodu naturalnegołyżka olejupapryczka chilii świeża lub płatki suszonej papryczki250g pomidorków cherryoliwa z oliweksól, czarny pieprzlistki bazyliiSposób przygotowania:Oscypek kroimy na plastry o grubości około 2cm. Miód mieszamy z oliwą drobno posiekaną papryczka chilli. Marynujemy przynajmniej przez 1h a najlepiej przez cała noc.Plastry oscypka wyciągamy z marynaty i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 160 stopniach C przez około 8 minut aż ser będzie gorący i miękki.W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Pomidorki myjemy i rozkrawamy na pól. Skrapiamy oliwa z oliwek. Solimy i pieprzymy. Dodajemy garść świeżych listków bazylii. Mieszamy.Gorący ser przekładamy na talerze. Serwujemy z dodatkiem sałatki z pomidorów.