Wykonanie
Z
cebuli można wyczarować wspaniały dodatek do smażonych
mięs, do
wędlin i do
serów, i przyznam, że bardzo lubię eksperymentować z
przyprawami, dodatkami i
smakami takich
sosów; tyle jest możliwości doprawienia :)




Składniki :1 kg
czerwonej cebuli3 łyżki
oliwy1 płaska łyżka
miodu1/2 łyżki
soli1,5 łyżki
octu balsamicoduża szczypta
cynamonuświeżo mielony
czarny pieprz1 łyżeczka suszonego
tymiankuPrzygotowanie:Obraną
cebulę siekam w cienkie piórka, przekładam do garnka z
oliwą i na małym ogniu, dodaję
sól i pod przykryciem duszę ok. 10 minut by się zeszkliła. Dodaję balsamico ,
pieprz,
tymianek i
cynamon i duszę kolejnych kilka minut. Doprawiam ewentualnie
solą, dodaję
miód, pozostawiam jeszcze na kilka minut.Podaję do
mięs.Przepis autorski.

