..... i z czekoladą, a jakże ! Rozpływają się w ustach. Są bardzo kruche, z lekko wyczuwalnym smakiem kokosa, z drobinkami orzechów. Piękny duet z popołudniową kawą :)Składniki na 24 ciastka:1,5 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki cukru pudru1/2 margaryny3 żółtka2 łyżki maślanki1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie cukru waniliowego3 łyżki otrębów pszennych3 łyżki wiórków kokosowych15 suszonych moreli pokrojonych w cieniutkie paseczki15 orzeszków ziemnych rozgniecionych w moździerzu100 g białej czekolady40 g mlecznej czekoladyPrzygotowanie :Nagrzewam piekarnik do 185 stopni ( termoobieg). Margarynę siekam z mąką w misce, dodaję pozostałe składniki ( oprócz czekolady). Zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na placek o grubości ok. 3 mm i okrągłą foremką wykrawam ciasteczka ( u mnie średnica 7,5 cm). Układam na blachach wyłożonych papierem i piekę ok. 15 minut do lekkiego zrumienienia. Pozostawiam do ostygnięcia.W międzyczasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej ( miska na garnku z lekko gotującą się wodą - tak by dno miski nie dotykało powierzchni wody). Każde ostudzone ciastko za pomocą noża smaruję czekoladą i odkładam na kratkę do ostygnięcia. Ciastka z lekko przestudzoną czekoladą ozdabiam widelcem we wzorki :-)Przepis autorski.