Wykonanie
Te
ciastka to kolejne, które Wam serdecznie polecam, bo są szybkie, łatwe i bardzo smaczne.
Waniliowe w smaku i pięknie piegowate dzięki pysznym
czekoladowym kropeczkom :)





Składniki:2,5 szklanki
mąki pszennej T 5005
żółtek180 g. miękkiego
masła2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 szklanki
cukru pudru2 łyżki ciemnego
cukru (u mnie dark muscovado)2 łyżki
cukru waniliowego100 g. kropelek z gorzkiej czekolady/posiekanej
czekoladyPrzygotowanie :Wszystkie składniki z wyjątkiem
czekolady przekładam do miski i zagniatam jednolite ciasto, gdy się połączą dodaję
czekoladę i krótko zagniatam. Ciasto dzielę na porcje wielkości
orzecha włoskiego, robię z nich kulki i spłaszczam je w dłoniach na placuszki. Układam
ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (trzeba zachować odstępy) i wstawiam na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Studzę na kratce.Przepis autorski.



