Pyszne maleństwa, na jeden kęs, nadziane po brzegi śliwką.Składniki :1 żółtko1 jajko1 płaska łyżka miękkiego masła2 czubate łyżki maki pszennej2 czubate łyżki cukry pudru1 płaska łyżka cukru dark muscovado1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliwędzone śliwkicukier puder i cynamon do posypaniaPrzygotowanie :Żółtko i jajko ucieram dokładnie mikserem z cukrem pudrem i muscovado - na kremową, gładką masę. Dodaję masło, przesianą mąkę i sól, proszek do pieczenia , mieszam dokładnie, przekładam do 3/4 wysokości do malutkich foremek, natłuszczonych foremek. W środek każdej babeczki wciskam całą wędzoną śliwkę i leciutko przykrywam ją ciastem.Piekę w temperaturze 180 stopni C. przez ok. 20 minut. Pozostawiam do wystygnięcia w foremkach, po czym wyjmuję .Podaję posypane pudrem i cynamonem.Przepis autorski.