Ciastka są słodkie, maślane, bardzo delikatne.Składniki 1 część :1 szklanka mąki3/4 szklanki cukru pudru150 g. masła2 żółtka1 łyżka cukrywaniliowego1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki 2 część:200 g. serka mascarpone1 żółtko1 łyżka cukru pudru1 łyżka budyniu waniliowego1 łyżeczka cukru waniliowegoPrzygotowanie :Składniki 1: Siekam w misce masło z mąką, dodaję pozostałe składniki, zagniatam elastyczne ciasto. Chłodzę je w lodówce minimum pół godziny. Dzielę na 2 równe części.Składniki 2 : Ubijam żółtko z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę, dodaję ser i budyń, dokładnie mieszkam.Na blachę wyłożoną papierem wykładam cienko ciasto ze składników 1, na nie wykładam masę serową ze składników 2, wyrównuję i przykrywam drugą warstwą ciasta ze składników 1. Delikatnie wygładzam. Piekę w temperaturze 185 stopni C ok.25 minut, aż ciasto zrobi się złote. Po przestudzeniu kroję na równe kwadraty bądź prostokąty.Przepis autorski.