Wykonanie
Koktajl redukujący poziom cholesterolu i zmniejszający ryzyko miażdżycy

Składniki:1
pomarańcza (teraz w promocji za 2,75 zł za 1 kg TUTAJ)2 łyżki
sezamu3/4 filiżanki
mleka sojowego lub innego roślinnego1 łyżka
oleju kokosowegoodrobina
cynamonuwięcej na: http://kasiaweganka.blogspot.com/2014/03/koktajl-sezamowo-pomaranczowy.html


- korzystnie wpływa na pracę
serca i układu krwionośnego, m.in. redukując poziom cholesterolu i zmniejszając ryzyko miażdżycy- przyspiesza metabolizm, dzięki
czemu nasze ciało spali więcej kalorii w ciągu dnia, co przyczyni się do utraty kilogramów- jest także bogatym źródłem trójglicerydów, które podawane chorym na Alzheimera powodowały poprawę ich stanu zdrowia- pomaga w funkcjach metabolicznych i jest cenioną substancją antybakteryjną, przeciwwirusową i przeciwgrzybicznąNależy zwrócić uwagę, że fakt iż
olej ten zawiera duże ilości tłuszczów nasyconych okazał się nie być jego wadą a zaletą, ponieważ są to w większości średnio-łańcuchowe trójglicerydy (MCT). A kwasu laurynowego, występującego też w
mleku matki, w
oleju kokosowym jest ponad 50% wszystkich kwasów tłuszczowych. Jest on bardzo dobrze wchłaniany przez organizm, charakteryzuje się zdolnością do szybkiego uwalniania energii, a także korzystnie wpływu na przyswajanie wapnia.Ale to nie wszystkie zalety kwasu laurynowego. Badania wykazały działanie antybakteryjne. Okazuje się również, że przyczynia się do wzrostu zawartości „dobrego” cholesterolu w organizmie (HDL), efektem czego jest obniżenie ryzyka miażdżycy.więcej poczytasz w zakładce:SUPER ŻYWNOŚĆdołącz do naszej akcji KODY RABATOWE dla fanów na Facebooku: