Wykonanie
Latem nie tylko najlepsze
owoce, ale i warzywa. Uwielbiam kiedy w kuchni jest tak kolorowo, ale też przede wszystkim smacznie i zdrowo, właśnie dzięki nim. Dziś do
kaszy owsianej trafia
marchew . Do towarzystwa dołącza słodki
banan . Całość intensywnie pachnie
cynamonem, a jeszcze lepszego smaku nabiera kiedy wrzucam na patelnię i smażę z aromatycznym
olejem kokosowym oraz
syropem klonowym . Na koniec obficie polewam tahini i
mogę w pełni rozkoszować się śniadaniem.


smażona (na
oleju kokosowym oraz
syropie klonowym) cynamonowa
kasza owsiana z
marchewką oraz
bananem podana z tahinifried (with coconut oil and maple
syrup) cinnamon porridge with carrot and
banana served with tahini

Składniki:- 4 łyżki
kaszy owsianej- szklanka
mleka sojowego (lub inne roślinne)- 1/2 łyżeczki
cynamonu-
marchew starta na wiórki- 1/2 dojrzałego
banana-
olej kokosowy oraz
syrop klonowy do smażenia
Kaszę owsianą ugotować na
mleku z
cynamonem. Na koniec dodać
marchew oraz rozgniecionego
banana. Całość przełożyć do dowolnego naczynia, ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Rano rozgrzać na patelni
olej kokosowy wraz z
syropem klonowym i usmażyć na tym gotową
kaszę, z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nowy tydzień. Już drugi wakacji! Pogoda dopisuje, humor też. Czas dziś uzupełnić zapas
owoców, po weekendzie niewiele zostaje :DUdanego tygodnia! ;)