ßßß
karmelizowana owsianka z bananem i suszonymi morelami na oleju kokosowym z syropem klonowym podana z masłem migdałowym oraz gorzką czekoladą 92%caramelized oatmeal with banana, dried apricots, coconut oil and maple syrup served with almond butter and dark chocolate 92%Składniki:5-6 łyżek płatków owsianych
bananolej kokosowy (ok. łyżeczki)łyżka syropu klonowegocynamonposiekane suszone morele (niesiarkowane)szklanka mleka roślinnego (tu: owsiane)W garnuszku rozgrzać olej kokosowy z syropem klonowym. Dodać pokrojonego w grube plasterki banana i karmelizować do uzyskania złoto-brązowego koloru. Następnie dodać morele oraz płatki owsiane i wymieszać. Zalać mlekiem, dodać cynamon i gotować do uzyskania ulubionej gęstości. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!inspiracjaKiedy spojrzałam rano przez okno i zobaczyłam biały puch pierwsze co zaczęło krążyć mi po głowie… miseczka rozgrzewającej owsianki. Nie mogło być więc dziś innego śniadaniaNieskromnie przyznam, że to jedno z najlepszych jakie jadłam! Do tego szybko wstałam, więc przede mną dłuuugi dzień i sporo pracy.Udanego dnia!