Wykonanie
Słodka, rozgrzewająca zupa w piątkowy poranek. Smaki jakie w niej
ukryłam to
marchew,
kokos,
banan - czyli jak zwykle naturalnie :) Gęstość zawdzięczam
mące z tapioki . Dodaję aromat
wanilii . Zaś podaję ją wraz z naturalnym
masłem orzechowym oraz delikatnymi
płatkami kokosa . Na koniec polewam złocistym
syropem klonowym . Gęsta niczym
budyń, rozgrzewa i dodaje energii przed długim dniem poza domem.
wegańska
marchewkowo-bananowa zupa z
kokosem (z
mąką z tapioki) podany z
masłem orzechowym,
płatkami kokosowymi i
syropem klonowymvegan carrot-
banana cream soup (with tapioca
flour) served with peanut butter, coconut flakes and maple
syrupSkładniki:- szklanka
mleka sojowego (lub inne roślinne)-
marchew starta na tarce- mielona
wanilia- łyżka wiórek
kokosowych- dojrzały
banan- 1,5 łyżki
mąki z tapioki bio (gdy dodamy więcej wyjdzie jeszcze bardziej gęsta - jak
budyń)
Mleko wymieszać z marchwią oraz
kokosem i
wanilią. Zostawić na noc w lodówce. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś trudno było mi zrobić jakiekolwiek dobre zdjęcia.Czekałam i w końcu dotarła. Jeden z elementów wczorajszego dnia, który sprawił mi radość :) Będzie smacznie!
Miłego piątku!