Wykonanie
Może być śniadaniem, przekąską, deserem. Sami zdecydujcie, o której
porze dnia będziecie
mieli ochotę na zapiekane
musli :)Składniki:2 szklanki
musli z suszonymi owocami (miałam gotową mieszankę z suszonymi
bananami, wiśniamib,
rodzynkami,
jabłkami i skórkami
cytrusów)1 i 1/3 szklanki soku z wyciśniętych
pomarańczy1 łyżka zmielonego siemienia1 łyżka surowego
kakao2 łyżki
syropu klonowego lub erytrolu1
banan (połowa rozgnieciona, połowa w plastrach)1 czubata łyżka miękkiego
oleju kokosowego extra virginpół łyżeczki
cynamonuMusli zalać
sokiem i poczekać, aż nasiąkną. Dodać pozostałe składniki, w tym rozgniecionego
banana i dokładnie wymieszać. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę, wcisnąć plastry
banana i piec 30 minut. Ostudzić i pokroić równe porcje.