Wykonanie
Lubicie jaglaną?Teraz ta
kasza stała się bardzo modna i trafia na stoły znacznie częściej niż kiedyś. Ja jaglaną bardzo lubię, ale nie kupuję tej w torebkach, która smakuje jak
kuskus. Najlepsza jest ta którą gotuje się na sypko. Dzisiejsza propozycja nadaje się an śniadanie jak i na obiad. Dla mnie był to mój lunchbox do pracy. Fajne energetyczne danie, które nie zamula, nie ciąży na żołądku, wręcz przeciwnie ma w sobie mnóstwo "zdrowia".
Olej kokosowy, o właściwościach, którego nie
będę się rozpisywać, bo jest dobry prawie na wszystko, sok z
pomarańczy, odżywczy
banan i oczywiście odkwaszająca organizm
kasza jaglana.Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 1 szklanka/ porcja ugotowanej na sypko
kaszy jaglanej (gotujemy według instrukcji na opakowaniu)- sok z 1
pomarańczy- 1
banan- łyżka płaska
oleju kokosowego- ziarenka z
laski waniliiNa patelni rozpuść
olej, pokrojonego w grube plastry
banana smaż deliaktnie, obracając po 1,5 z każdej strony, dodaj ziarenka
wanilii i sok z
pomarańczy. Całość zagotuj. Zalej ugotowaną
kaszę jaglaną.Gotowe!Prościzna, jak zawsze! ;-PInne zdrowe składniki znajdziecie www.sklepagnex.plBuźka!
Zapraszam na mój instagram #smykwkuchniMożecie tam mnie poznać troszkę bliżej!Pa!PRZEPIS ZGŁOSZONY DO AKCJI: