Wykonanie
Nowy Rok, więc czas na nowe, zdrowe przepisy :) Na początek mam dla Was dietetyczną wersję białej nutelli (KLIK). Pyszny, mocno
kokosowy krem z dodatkiem
kaszy jaglanej. Idealnie sprawdza się jako dodatek do naleśników, gofrów, a także jako dodatek do porannej owsianki. Ja oczywiście najbardziej lubię wyjadać go łyżeczką prosto ze słoika :)przepis na średni słoikInspiracja
szklanka
kaszy jaglanej1,5 szklanki
mleka kokosowegołyżka
oleju kokosowego nierafinowanego200g wiórek
kokosowychlaska waniliibananKaszę przelej wrzątkiem, opłucz bieżącą
wodą, a następnie przełóż do garnka, zalej dwiema szklankami
wody. Gotuj do czasu, aż
kasza będzie miękka. Po tym czasie do
kaszy dodaj
mleko kokosowe, wiórki, ziarna
wanilii,
banana oraz
olej kokosowy. Całość zmiksuj na gładką masę. Gotową masę przełóż do słoika, przechowuj w lodówce.Smacznego :)