Nie musisz wybierać co lubicie bardziej - sernik czy brownies, bo możesz oba przysmaki zjeść jednocześnie. Do tego świeże maliny i gotowe. Mhm...po prostu pycha! A jaki zapach...Podczas pieczenia unosi się zniewalający zapach czekolady i malin.Ciasto upiekłam w foremce 23x30 cm. Zapraszam do przepisu.Składniki na spód brownies :200 g gorzkiej czekolady (75 %)80 g masła120 g cukru2 jajka1/2 extraktu z wanilii105 g mąki1/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soliNałozenie :240 g twarożku100 g cukru2 łyżki soku z cytryny1 jajko1/2 extraktu z wanilii20 g mąki ziemniaczanejszczypta soli200 g malin1 łyżka cukruWykonanie:Czekoladę z masłem powoli rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z cukrem i extraktem z wanilii. Odstawić do wystygnięcia.Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia.Włączyć piekarnik i nastawić na 180 ° C.Na nałożenie serowe zmiksować wszystkie składniki.Przestudzoną masę czekoladową zmiksować z jajami. Mąkę wymieszać z solą i sodą oczyszczoną.Przy pomocy szpatułki połączyć masę czekoladową z mąką. Nie mieszać za długo!Rozsmarować równomiernie na blaszce wyłożonej papierem. Na to wyłozyć przygotowaną masę serową, pozostawiając 1 cm wolnego od sera dookoła. Na górze ułożyć maliny, posypać cukrem.Piec 40 minut w temperaturze 180 ° C. Ostudzić. Życzę smacznego!