Wykonanie
Wegańska dyniowa kukurydziano - waniliowa muffina z
daktylami ,
borówki,
maliny,
śliwki, deser
sojowy o smaku
waniliowymPrzepis:- 4 łyżki
mąki kukurydzianej- 3 łyżki pueere z pieczonej dyni- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia-
napój sojowy o smaku
waniliowym do odpowiedniej konsystencji+ ulubione
suszone owoceMąkę i proszek wymieszać z
napojem , do uzyskania gęstej konsystencji . Następnie dodać pueere z dyni i wszystko połączyć . Wszystko przełożyć do naczynka do zapiekania , można dodać do środka ulubione
bakalie . Na wierzchu zaś można ułożyć świeże
bakalie . Zapiekać muffinkę w piekarniku przez ok 30 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego.Korzystam , że mam na godzinkę później , odpalam piekarnik i robię 2 rodzaje muffinek - tą boską na śniadania, zaś do szkoły - z
kaszy jaglanej cieciorki ,
cukinii i
szpinaku.Czyli dziś muffinkowy dzień mam ;)I recenzja deserkuJak dla mnie ten deserek jest najlepszy ze wszystkich. Pyszny, mocno
waniliowy i świetnie będzie się komponować z innymi
owocami i warzywami czy to w pancakes czy w owsiance ;)Deser Alpro o smaku
waniliowym to niezwykła przyjemność dla kubków
smakowych. Wyjątkowo gładka i kremowa konsystencja naszego deseru, w połączeniu z delikatnym, lecz bogatym smakiem
wanilii sprawia, że naprawdę warto delektować się każdą łyżeczką. Deser Alpro o smaku
waniliowym to dowód, że dwa ziarna są lepsze niż jedno.GDA (125g)kcal 106 5
cukry 13,4 15tłuszcz 2 , 4 3nasycone 0 , 5 3
sól 0.18 3Informacje żywieniowe (100g)Wartość energetyczna 85kcal / 360kJ
Białko 3,2gWęglowodany13,6g
cukry 10,7g laktoza 0gtłuszcz1,9g nasycony 0,4gjednonienasycone 0,4gwielonienasycone 1,1gCholesterol 0mgBłonnik pokarmowy 0,5gSód 0,05gWapń 120mgWitaminy witanina D2 0,75µgwitanina B2 0,21mgwitanina B12 0,38µgSkładniki
woda,
cukier, obłuszczone ziarno soi (6,4%),
skrobia modyfikowana z tapioki, zagęszczacze (maltodekstryna, pektyna, karagen), fosforan triwapniowy, aromat (),
sól morska, witaminy* (ryboflawina, B12, D2), barwniki (
kurkuma, annato) (*=subst. wzbogacaj.)