Wykonanie



Wegański jaglano -
orzechowy cobbler ze
śliwkami ,
nektarynką i
brzoskwinią ufo oraz
morelamiVeganPrzepis:inspiracja- 4 łyżki
płatków jaglanych- łyżka
mąki jagalnej- łyżka
mąki arachidowej- 1/ 3 szkl
mleka orzechowego ( u mnie domowe z
orzechów włoskich)- łyżka
siemienia lnianego + 3 łyżki wrzątku- łyżka ''serka z
orzechów włoskich '' lub po prostu
masła orzechowego+
owocePłatki zalać na noc
mlekiem . Rano dodać resztę składników i wszystko wymieszać.
Owoce pokroić w drobną kostkę i przełożyć do naczynia do zapiekania . Na
owoce kłaść placki z powstałej masy i zapiekać w piekarniku przez 30 min w temp 180 stopni . SmacznegoDziś pochwalę się wam jeszcze moim pyyysznym i bardzo zdrowym obiadkiem

Gryczane pieczone falafele z pełnoziarnistym
ryżem ,
pomidorową passatą i pieczonymi frytkami z
cukini ,
marchewki i
botwinkiGryczane falafele :- 1/2 puszku
cieciorki- łyżka
otrąb gryczanych- ulubione
przyprawyCieciorkę zblendować , dodać pozostałe składniki i formować burgery , które umieścić na papierze do pieczenia i zapiec w tem 180 stopni przez 30 min.Frytki :-
marchewka-
botwinka- 1/ 2
cukiniiWarzywa należy pokroić w cienkie paski i zapiec w piekarnku przez 30 min w temp 180 stopni. SmacznegoWczoraj przypomniałam sobie że mam w domu wspaniały wynalazek - rolki na których chyba z 2 lata nie jeździłam.Oczywiście domyślacie się co od razu zrobiłam ?No ba poszłam na spontaniczną przejażdżkę - 40 min / 7, 5 kmCoś czuję że często
będę na nich jeździć ... ;D