Wykonanie
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Uwielbiam ją w każdej postaci- z grilla, smażoną, pieczoną, faszerowaną, w postaci zupy lub placków. Ludzie stosujący dietę odchudzającą również powinni ją pokochać, bo jest niskokaloryczna. Dziś przedstawiam jedną z popularniejszych odsłon
cukinii w moim domu - szybką przekąskę lub dodatek do obiadu.

Składniki:1 mała
cukinia1
jajkopół szklanki
otrębów orkiszowychulubione
przyprawyPrzygotowanie:
Cukinię umyć i pokroić w plasterki.
Jajko rozbić, wlać na miseczkę lub talerzyk i roztrzepać widelcem. Roztrzepane
jajko można doprawić (u mnie
czosnek granulowany i
kolendra).Plasterki
cukinii moczyć w
jajku, a następnie obtoczyć w otrębach.Smażyć na łyżce
oleju, aż
cukinia zmięknie i nabierze złotego koloru.