Wykonanie

Migdałowo - różane
ricotta hotcakes z
borówkami amerykańskimi ,
wiśniami ,
czereśniami i leśnymi
malinamiPrzepis:- 20 g
mąki migdałowej- 20 g
mąki ryżowej- łyżka
wody różanej- 125 g
ricotty-
jajko- łyżeczka`proszku do pieczenia
Ricottę zmiksować z
wodą i
żółtkiem . Dodać suche składniki i wymieszać.
Białko ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników.Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej z dwóch stronPostanowiłam że nie
będę już robiła długiego opisu śniadania , dodam wyłącznie notkę co się u mnie dzieje .Te połączenie smaków jest po prostu najlepsze i warto je wypróbować jeśli macie dostęp do
wody różanej lub
konfitury z dzikiej różySą to również ( chyba ) ostatnie tego typu pancakes na moim blogu , gdyż od jutra ograniczam
nabiał z różnych względów , przede wszystkim zdrowotnym.
Będę jadła
jogurty probiotyczne a ja uda mi się dostać
sojowe , to i takie
Mleko zamieniam na
sojowe i domowe
orzechoweA
serki na ulubione
tofu ;)No zobaczę jak
będę się czuła po takiej zmianie ;)