ßßß Cookit - przepis na 284. Różano - migdałowo

284. Różano - migdałowo

nazwa

Wykonanie

Migdałowo - różane ricotta hotcakes z borówkami amerykańskimi , wiśniami , czereśniami i leśnymi malinami
Przepis:
- 20 g mąki migdałowej
- 20 g mąki ryżowej
- łyżka wody różanej
- 125 g ricotty
- jajko
- łyżeczka`proszku do pieczenia
Ricottę zmiksować z wodą i żółtkiem . Dodać suche składniki i wymieszać.
Białko ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników.
Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej z dwóch stron
Postanowiłam że nie będę już robiła długiego opisu śniadania , dodam wyłącznie notkę co się u mnie dzieje .
Te połączenie smaków jest po prostu najlepsze i warto je wypróbować jeśli macie dostęp do wody różanej lub konfitury z dzikiej róży
Są to również ( chyba ) ostatnie tego typu pancakes na moim blogu , gdyż od jutra ograniczam nabiał z różnych względów , przede wszystkim zdrowotnym.
Będę jadła jogurty probiotyczne a ja uda mi się dostać sojowe , to i takie
Mleko zamieniam na sojowe i domowe orzechowe
A serki na ulubione tofu ;)
No zobaczę jak będę się czuła po takiej zmianie ;)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/07/284-rozano-migdaowo-puszki-z-patelni.html