ßßß
Kukurydziane kluseczki z tofu . Podane z surówką i świeżym sokiem burak - grejpfrut - marchewkaPrzepis:- 180 g tofu wędzonego- 4 łyżki mąki kukurydzianej- jajkoTofu zmiksować z jajkiem.Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Formować kluseczki i wrzucać do wrzącej wody. Gotować ok 8 min. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni. Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.
Tofu wędzone bardziej mi zasmakowało od tego tradycyjnego.Ale jak widać można je używać zarówno do dań na słodko jak i na wytrawnie.