ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówjajka 4 sztuksól 1 szczyptawoda według uznaniapuree ze szpinaku według uznaniasok z buraków według uznaniasok z marchwi według uznaniaWykonanie:Z przesianej maki, jajek, szczypty soli i odrobiny wody wyrobić gładkie ciasto na makaron. Zielony kolor uzyska się, gdy dodasz do niego puree ze szpinaku, czerwony - sok z buraków, żółty - sok z marchwi. Ciasto rozwałkować porcjami na cienkie placki i lekko przesuszyć. Makaronowe wstążki wycinać maszynką do makaronu i układać na lnianej ściereczce. Lekko przesuszony makaron gotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić i przelać zimna wodą.Uwagi:sok z buraków można zastąpić koncentratem pomidorowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: