Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 40 dekagramów
jajka 3 sztuk
woda 7 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić
jajka, dodać
sól,
wodę, zagnieść twarde ciasto, starannie wyrobić, podzielić na części, wywałkować bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia Posypać
mąką, zwinąć w rulon, przesunąć do brzegu stolnicy.
Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy. Zagotować
wodę w dużym, płaskim rondlu, osolić, wrzucić
makaron, zamieszać, przykryć, ugotować, odcedzić, a następnie przelać letnią
wodą. Po odsączeniu wyłożyć na półmisek.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: