Wykonanie
Dziś na obiadek proponuję cudowne kluseczki z
tofu wędzonegoSą one szybkie w przygotowaniu a efekt , kiedy się je próbuje odbiega od tych zwykłych knedliDo kluseczek obowiązkowo musi być suróweczka.Dziś postawiłam na
szpinak -
pomidor -
brokuł -
cukinia -
paprykaA i nie mogłabym zapomnieć o kubeczku świeżego soczku

Kukurydziane kluseczki z
tofu . Podane z surówką i świeżym
sokiem burak -
grejpfrut -
marchewkaPrzepis:- 180 g
tofu wędzonego- 4 łyżki
mąki kukurydzianej-
jajkoTofu zmiksować z
jajkiem.Dodać
mąkę i dokładnie wymieszać. Formować kluseczki i wrzucać do wrzącej
wody. Gotować ok 8 min. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i
sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że
tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni.
Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju
kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.
Tofu wędzone bardziej mi zasmakowało od tego tradycyjnego.Ale jak widać można je używać zarówno do dań na słodko jak i na wytrawnie.