ßßß

Lodówkowa babeczka z kaszy gryczanej niepalone a'la awokado brownie nadziany malinami podany z truskawkami, borówkami amerykańskimi, bananem, nutellą i podprażonymi płatkami migdałówPrzepis:- 6 łyżek kaszy gryczanej niepalonej- szkl mleka sojowego- awokado- łyżka karobu- malinyKaszę gryczaną ugotować do gęstości na mleku . Pod koniec gotowania dodać zblendowane awokado i karob.Część ugotowanej kaszy przełożyć do foremki wyłożonej folią spożywczą. Następnie dodać maliny i pozostałą kaszę. Pozostawić do ostygnięcia i włożyć na noc do lodówki. Podawać z ulubionymi dodatkami :)Wczoraj na kolację zrobiłam sobie pyszne goferki sernikowe z przepisu natalia.190 . Dziękuje :*Moja wersja różni się tylko mąką , bo dodałam jaglanąNo i musiały być jeszcze pyszne dodatki1 gofr - makowym serkiem i wiśniami2 gofr z gorącym sosem z malin
Przepis:- 100 g zwartego zmielonego twarogu w kostce- 40 g mąki jaglanej- 40 ml mleka ( u mnie bez laktozy )- szczypta sody i soliWszystkie składnik ze sobą wymieszać. I piec do chrupkości w dobrze nagrzanej i wysmarowanej oliwą gofrownicąNa prawdę polecam zrobić te gofry, bo podczas pieczenia czuć idealny zapach sernika. Po prostu bosko *_*Miłego czwartku