Wykonanie
Dziś postanowiłam na śniadanie z lodówki bo zaraz wychodzę na badania . Ale niestety nie wiem czy to będą mi wykrywać nietolerancję glutenu, bo doktorek powiedział że to badanie nie jest refundowane.Hmmm, zobaczę ile będzie kosztować .....No a teraz te wyczekiwane śniadanie , które zjem od razu po przyjściu do domuKażdy z was pewnie nie raz jadł
kaszę gryczaną na obiadek .A czy jedliście na śniadanie i to niepaloną . Jeśli nie to koniecznie wypróbujcie.
Kasza gryczana niepalona jest 100
razy lepsza od tej zwykłej :dNa jak wersja
śniadaniowa to tylko na słodkoDziś postanowiłam zrobić babeczkę z
kaszy gryczanej a'la
awokado brownie z lodówkiU mnie zawsze śniadania z lodówki są nadziane czymś pysznym .Dziś postanowiłam na różowiutkie
malinki.I koniecznie musiałam czymś przystroić tą słodką babeczkę .A padło na słodki,
czekoladowy krem , nasz ulubiony - Nutellę, którą zobaczyłam po przyjściu do domu .Babcia zawsze wie , czym mnie uszczęśliwić *_*I jeszcze podprażone
migdały, truskaweczki,
banan ,
borówki amerykańskie i
jogurt truskawkowo -
poziomkowy słodzony
stewią i jestem w niebie :D


Lodówkowa babeczka z
kaszy gryczanej niepalone a'la
awokado brownie nadziany
malinami podany z
truskawkami,
borówkami amerykańskimi,
bananem, nutellą i podprażonymi
płatkami migdałówPrzepis:- 6 łyżek
kaszy gryczanej niepalonej- szkl
mleka sojowego-
awokado- łyżka karobu-
malinyKaszę gryczaną ugotować do gęstości na
mleku . Pod koniec gotowania dodać zblendowane
awokado i karob.Część ugotowanej
kaszy przełożyć do foremki wyłożonej folią spożywczą. Następnie dodać
maliny i pozostałą
kaszę. Pozostawić do ostygnięcia i włożyć na noc do lodówki. Podawać z ulubionymi dodatkami :)Wczoraj na kolację zrobiłam sobie pyszne goferki sernikowe z przepisu natalia.190 . Dziękuje :*Moja wersja różni się tylko
mąką , bo dodałam jaglanąNo i musiały być jeszcze pyszne dodatki1 gofr - makowym
serkiem i
wiśniami2 gofr z gorącym sosem z
malin
Przepis:- 100 g zwartego zmielonego
twarogu w kostce- 40 g
mąki jaglanej- 40 ml
mleka ( u mnie bez laktozy )- szczypta
sody i
soliWszystkie składnik ze sobą wymieszać. I piec do chrupkości w dobrze nagrzanej i wysmarowanej
oliwą gofrownicąNa prawdę polecam zrobić te gofry, bo podczas pieczenia czuć idealny zapach sernika. Po prostu bosko *_*Miłego czwartku