Wykonanie


Wegańskie
ciastko kokos -
awokado nadziane
malinami . Podane z domowym
dżemem brzoskwiniowym ,
śliwkami ,
morelami ,
brzoskwinią ufo i
borówkamiPrzepis:-
awokado- 2 łyżki
mąki kokosowej- łyżeczka wiórek
kokosowych- 3 łyżki poppingu z
amarantusa- szczypta
sody oczyszczonej- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- chlust
mleka sojowego+ garść
malin do nadziania
Awokado rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji .Następnie przełożyć do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia , najpierw dodać jedną część masy , później
maliny i 2 część masy. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.SmacznegoNie sądziłam że te
ciastko mi wyjdzie , A jednak , jestem teraz otwarta na kolejne wegańskie wyzwania !Wczoraj uświadomiłam sobie , że nie
mogę zbytnio ufać ludziom, bo co raz częściej mi się zdarza , że się na nich zawodzę i ponoszę okropne tego skutki ...To dotyczy się też szybko ( nawet zbyt) podejmowanych decyzji, od wczoraj wiem że muszę liczyć się wyłącznie ze swoją intuicję , a nie zdaniem innych , choć te też niekiedy pomaga ...