Wykonanie
Dynia w cieście
bananowym, innymi słowy
dyniowe ciasto
bananowe ! Pełne aromatu
kokosa, dzięki
mące kokosowej oraz wiórkom, a do tego niezastąpiona
przyprawa - pumpkin spice . Oczywiście wypiek wegański, który dziś postanowiłam zapiec w kokilce. Dobrze natłuszczona
olejem kokosowym, dzięki
czemu ciasto odchodziło od naczynka, a boki były przyrumienione. W środku kawałki
daktyli oraz
gorzkiej czekolady, zaś na wierzchu chrupiące pekany . Rozkosz z samego rana! Do
dyniowego śniadania w Halloween zaprosiła mnie Martyna :)
wegańskie
dyniowo-
kokosowe owsiane
ciastko bananowe z
daktylami,
gorzką czekoladą 92% oraz pekanamivegan pumpkin-coconut oat
banan cake with dates, dark chocolate 92% and pecans
Składniki:- 1/2 szklanki
mąki owsianej- łyżka
mąki kokosowej bio- pumpkin spice- łyżka wiórek
kokosowych- 1/2 dużego dojrzałego
banana- spora łyżka puree
dyniowego-
proszek do pieczenia oraz
soda oczyszczona- 1/3 szklanki
mleka sojowego- posiekane
bakalie i
gorzka czekoladaWymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać rozgniecionego
banana oraz puree
dyniowe. Dolać
mleko. Masa powinna być gęsta, nie zbyt rzadka. Przełożyć ciasto na natłuszczonej kokilki/naczynka do zapiekania. Na wierzch opcjonalnie ułożyć
orzechy. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przewiduję zmiany, o których wspominałam, jeśli się nie
mylę - w poniedziałek. Tutaj, na blogu. Dodam też stronę związaną z współpracą z Fresano o czym
pisałam wczoraj. Jak będzie, co będzie... to się okaże.W śniadaniu
mąka kokosowa bio . Miałam już okazję próbować
mąkę innej firmy i przyznam szczerze, że jak na pierwszy raz - ta bardzo przypadła mi do gustu. O jej wartościach, zastosowaniu oraz inne informacje znaleźć możecie pod podanym
linkiem. Zaś zakup polecam tutaj ;)Udanego piątku! :)