Wykonanie
Wracam po bardzo długiej przerwie, za którą Was przepraszam, ale po prostu nie miałam czasu na to aby otworzyć laptopa i coś napisać. Jest mi z tym bardzo źle i obiecuję że nadrobię ten stracony czas ;) Dzisiaj mamy 1 sierpnia, wakacje tak szybko mijają,
póki co oprócz festiwalu reggae w Ostródzie nie mam
planów na wakacje, ale skrycie liczę na to że jeszcze gdzieś pojedziemy z Grześkiem. ;) Dzisiaj podzielę się z
Wami moim przepisem na babeczki
kokosowe, które zrobiłam w kwietniu na moje przyjęcie urodzinowe ;)

Składniki:150 g
mąki70 g
cukru6 łyżek wiórek
kokosowych50 ml
likieru MALIBUpół łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonej2
jajka120 g roztopionego
masłazielony barwnikPrzygotowanie:
Jajka z
cukrem ubijamy, dodajemy do nich roztopione
masło oraz
likier. W oddzielnej misce mieszamy
mąkę,
proszek do pieczenia, barwnik oraz
sodę. Wymieszane składniki dodajemy do miski z
jajkami i wszystko miksujemy około 6 minut. Po tym czasie dodajemy
wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy łyżką. Przygotowujemy foremki na babeczki, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.





Moja propozycja podania:



