ßßß

Płatki jaglane a'la kokosanka na kokosowym mleku sojowym z domowym bydyniem kokosowym, domowym masłem kokosowym, borówkami amerykańskimi, bananem i czekoladowym kremem z kaszy jaglanejPrzepis na budyń kokosowy :- łyżka mąki kokosowej- łyżeczka mąki ziemniaczanejPrzepis na płatki jaglane a'la kokosanka- 60 g płatków jaglanych- 250 ml kokosowego mleka sojowego- domowy budyń kokosowy + łyżka wody do wymieszania- banan i borówki amerykańskiePłatki jaglane ugotować na mleku, gdy będą gęste dodać do nich budyń kokosowy wymieszany z wodą i wszystko wymieszać. Podgotować przez chwilę. Następnie dodać pokrojonego banana . Płatki umieścić w miseczce i udekorować borówkami i masłem kokosowymWczoraj zakończyłam tydzień słodkości w domowym wydaniu i w związku z podsumowaniem jutro na blogu pojawi się zakładka , w której będą przepisy z tego tygodnia, przepisy które pojawiły się od początku bloga i będę ją aktualizować na bieżąco, kiedy będzie coś nowego.Wczoraj postanowiłam zrobić 2 domowe masło - orzechowe i kokosowe. Ale nie zrobiłam ich w młynku do kawy czy w blenderze. Kiedy zobaczyłam na blogu u ELIN ;* , że ,masło orzechowe można zrobić w młynku do maku postanowiłam wykorzystać ten pomysł. Ale ja niestety nie posiadam takiego młynka, tylko młynek do mięsa. Czemu nie zrobić masła właśnie w tym młynku i udało się. Masło orzechowe wyszło pyszne , kremowe a najważniejsze - doomooowee <3. Trzeba się trochę przy nim nagimnastykować, by później cieszyć się wspaniałym smakiem
A dziś poniedziałek i rozpoczęcie odliczania do ferii. Te 5 dni na pewno miną szybko, bo w tym tygodniu od wtorku do czwartku będę w moim liceum próbne matury i będziemy mieć na 4 lekcje.Więc, odliczanie do ferii CZAS START !!!A dziś jeszcze spr z biologi z całego półrocza , boję się go, bo będą na nim zagadnienia z całej książki. Jest tego strasznie dużo, ale wytrzymam , bo to już ostatni spr w tym półroczu i ostatnia lekcja biologi w tym półroczu ( po przez matury odpadną nam biologie :D)Miłego poniedziałku :)