ßßß Cookit - przepis na - domowe masło kokosowe

- domowe masło kokosowe

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsze śniadanie było chyba moim najlepszym śniadaniem w moim życiu. Po pierwsze moje ulubione , delikatne płatki jaglane , które ugotowałam na kokosowym mleczku kokosowym. Ale to nie koniec kokosowych dodatkiem. Kolejnym jest kokosowy budyń , który dodałam pod koniec gotowania do jaglanki. I jeszcze jeden dodatek kokosowy - DOMOWE MASŁO KOKOSOWE, które jest po prostu boskie. A jako perełki wylądowały w tym pysznym śniadaniu świeże borówki amerykańskie, które upolowałam wczoraj w Biedronce i oczywiście musiałam je kupić. A dla osłody czekoladowy krem z kaszy jaglanej z przepisu od WIKTORII :* . Ten krem to jest po prostu cudo. Dziękuje ci bardzo za wymyślenie tego pysznego kremu. Wczoraj zniknął już jeden słoiczek i niedługo zrobię kolejny. A do środka jaglanki dodałam słodziutkiego banana.
Płatki jaglane a'la kokosanka na kokosowym mleku sojowym z domowym bydyniem kokosowym, domowym masłem kokosowym, borówkami amerykańskimi, bananem i czekoladowym kremem z kaszy jaglanej
Przepis na budyń kokosowy :
- łyżka mąki kokosowej
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
Przepis na płatki jaglane a'la kokosanka
- 60 g płatków jaglanych
- 250 ml kokosowego mleka sojowego
- domowy budyń kokosowy + łyżka wody do wymieszania
- banan i borówki amerykańskie
Płatki jaglane ugotować na mleku, gdy będą gęste dodać do nich budyń kokosowy wymieszany z wodą i wszystko wymieszać. Podgotować przez chwilę. Następnie dodać pokrojonego banana . Płatki umieścić w miseczce i udekorować borówkami i masłem kokosowym
Wczoraj zakończyłam tydzień słodkości w domowym wydaniu i w związku z podsumowaniem jutro na blogu pojawi się zakładka , w której będą przepisy z tego tygodnia, przepisy które pojawiły się od początku bloga i będę ją aktualizować na bieżąco, kiedy będzie coś nowego.
Wczoraj postanowiłam zrobić 2 domowe masło - orzechowe i kokosowe. Ale nie zrobiłam ich w młynku do kawy czy w blenderze. Kiedy zobaczyłam na blogu u ELIN ;* , że ,masło orzechowe można zrobić w młynku do maku postanowiłam wykorzystać ten pomysł. Ale ja niestety nie posiadam takiego młynka, tylko młynek do mięsa. Czemu nie zrobić masła właśnie w tym młynku i udało się. Masło orzechowe wyszło pyszne , kremowe a najważniejsze - doomooowee <3. Trzeba się trochę przy nim nagimnastykować, by później cieszyć się wspaniałym smakiem
A dziś poniedziałek i rozpoczęcie odliczania do ferii. Te 5 dni na pewno miną szybko, bo w tym tygodniu od wtorku do czwartku będę w moim liceum próbne matury i będziemy mieć na 4 lekcje.
Więc, odliczanie do ferii CZAS START !!!
A dziś jeszcze spr z biologi z całego półrocza , boję się go, bo będą na nim zagadnienia z całej książki. Jest tego strasznie dużo, ale wytrzymam , bo to już ostatni spr w tym półroczu i ostatnia lekcja biologi w tym półroczu ( po przez matury odpadną nam biologie :D)
Miłego poniedziałku :)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/01/75-jaglana-kokosanka-na-zakonczenie.html