ßßß


Korzenno- kokosowy pudding chlebowy z pomarańczą , gruszką. Podany z tahiną i pokruszonymi ciasteczkami czekoladowymi i korzennymiPrzepis:- 3 kromki czerstwego chleba lub bułka- jajko1/3 szkl muller milku kokosowego- pokrojona pomarańcza i gruszka- 1/2 łyżeczki przyprawy korzennejChleb lub bułkę pokroić na kawałki. Następnie wymieszać z przyprawą korzenną. Chlebek umieścić w naczynku do zapiekania. Do chlebka dodać pokrojoną pomarańczę i gruszką. W szklance wymieszać jajko z mlekiem i polać chleb. Piec w piekarniku 15 min w temp. 180 stopni Celcjusza. Podawać z ulubionymi dodatkami.Wczorajszy dzień był naprawdę piękny. Po raz ostatni przed odjazdem mamy poszłyśmy na zakupy. Korzystałyśmy z ostatnich chwil spędzonych razem. Pokazałam mamie mój ulubiony bio i oczywiście nie mogłam wyjść z niego z pustymi rękami - kupiłam sobie mleczko sojowe kokosowe i płatki gryczane. Chciałam kupić sobie jeszcze mąkę kokosowa , ale niestety brakło i będzie dopiero w przyszłym tygodniu. No trudno, poczekam sobie , żeby później móc się nią delektować. Buszowałyśmy też po sklepach, nawet nic nie kupiłam szczególnego - tylko cudownie pachnący owocami leśnymi perfum z Yeas Rocher , ale najważniejszy były te uśmiechy , rozmowy, doradzanie sobie. A zakupy zakończyłyśmy ulubioną gorącą czekoladą w Grycan. No i niestety dziś rano mama pojechała do Niemiec, ale ma przyjechać w FERIE , bo wtedy ma urodziny i MAMA ( 21 STYCZNIA ) I DZIADEK ( 22 STYCZNIA ) . Fajne dni co nie ?A dziś pozostanie mi błogie leniuchowanie i miłe spędzanie wolnego wolnego czasu z książką Stephena Kinga i Aghaty Christie :)Miłej niedzieli !