ßßß


Pieczona jagodowo - jeżynowa orkiszanka pod budyniowo - korzenną pierzynkąPrzepis:- 60 g płatków orkiszowych- 1/3 szkl mleka- łyżka masła orzechowego- łyżka ulubionego dżemu ( u mnie morelowego)- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- łyżeczka cynamonu- jagody i jeżyny ( u mnie mrożonePłatki, mleko,proszek, cynamon, owoce i masło orzechowe wymieszać razem. Ułożyć warstwami w naczynku do zapiekania :- płatki- dżem- płatki* na korzenno - budyniową pierzynką- 150 ml mleka- łyżka wody- łyżeczka przyprawy korzennej- łyżka budyniu waniliowegoMleko z przyprawą korzenną zagotować. W tym czasie budyń wymieszać z wodą i dodac do gotującego się mleka.Budyń zalać płatki i piec w piekarniku ok 25 min w temp. 180 stopni CelcjuszaOstatnio niektórzy moi nauczyciele bardzo się zmienili. Nauczycielka polskiego od dłuższego czasy w ogóle nikogo nie zapytała, gdy niekiedy mogła zapytać z 3 osoby na razI pani z biologi stała się milsza i uprzejmaSzkoda , że pani z matematyki taka nie może być i nie posłałaby nikogo do tablicy ...Może postanowili sobie to na nowy rok :DA i pani z biologi wystawiała już niektórym oceny w tym mi . Uwaga : zasłórzone 4 !!!A dziś znowu wolne i to 3 dniowe. Dla mnie nie będzie za bardzo takie pracowite , bo nie mam żadnego zadania domowego chyba od 2 miesięcy.Mogę więc bez problemu przeznaczyć cały ten wolny czas na przyjemnościDlatego dziś jadę na zakupy, żeby odstresować cały ten szkolny czas. Na pewno kupię sobie coś fajnego do kuchni , oczywiście też coś dobrego i jakieś ciuchyA wczoraj korzystając z wolnego czasu zrobiłam granolę truskawkowo - czekoladową od wspaniałej Wiktorii
Dziękuje za ten przepis, bo granola jest pyszna ;*