Wykonanie
            Stęskniona już za smakiem owsianki spokojnie zajadam ją w sobotni leniwy poranek. Dziś wybrałam wersję z 
masłem orzechowym oraz 
dżemem, czyli słynne amerykańskie połączenie na tostach i nie tylko. Jest pieczona. Bonusem są kawałki 
gorzkiej czekolady . Poza tym zapiekałam ją z 
bananem, babcia ma u siebie same murzynki :) Szczypty 
cynamonu też nie zabrakło. Bez 
jaja, więc i dla wegan się sprawdzi.




pieczona owsianka z 
masłem orzechowym, 
bananem, 
cynamonem, 
gorzką czekoladą oraz 
dżemem morelowympeanut butter&jelly baked oatmeal with cinnamon, dark chocolate and 
banana
Składniki:- 6 łyżek 
płatków owsianych (60g)- 1/3 szklanki 
mleka- 1/2 łyżeczki 
cynamonu- łyżka 
masła orzechowego- 1/3 bardzo dojrzałego 
banana- 1/3 łyżeczki 
proszku do pieczenia- 
gorzka czekolada- 
dżem (u mnie 100% 
owoców, 
morelowy)
Płatki owsiane wymieszać z 
mlekiem, 
bananem, 
masłem orzechowym, proszkiem, 
cynamonem. Następnie dodać posiekaną 
gorzką czekoladą . Przełożyć do kokilki lekko wysmarowanej olejem/oliwą/masłem. Na wierzch nałożyć 
dżem. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 20-25 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś sobota! Czas na naleśniki :)Każdego ranka otrzymujesz dwadzieścia cztery złote godziny. To jedna z niewielu rzeczy na świecie, które dostaje się za darmo. Za wszystkie pieniądze świata nie można kupić ani jednej dodatkowej godziny. Co zrobisz z bezcennym skarbem? Pamiętaj, że musisz go wykorzystać, bo dostajesz go tylko raz. Jeśli zmarnujesz te dwadzieścia cztery godziny, nic i nikt nie odda ci ich z powrotem.Nicolas Sparks