3 czerwca 2014Właściwie to dziś robiłam tę przekąskę po raz pierwszy. Pyszne serowe kosteczki pachnące tymiankiem, rozmarynem i bazylią zachwycają obłędnym smakiem. Idealna przekąska na grilla, czy oryginalny dodatek do sałaty.SEROWE KOSTKI MARYNOWANE W OLIWIE Z ZIOŁAMISkładniki (słoik 1/2 litrowy):1 krążek sera camembert1 opakowanie sera feta1 łyżeczka czerwonego pieprzu1 ząbek czosnku1/2 papryczki chilligałązka tymiankugałązka rozmarynu4 listki bazylii250 ml oliwy z oliwekSery kroimy w grubą kostkę. Ząbek czosnku miażdżymy nożem. Paprykęchilli kroimy w plasterki.W słoiczku układamy naprzemiennie ser, zioła, paprykę. Całość zalewamy oliwą z oliwek dobrej jakości. Dokładamy ziarenka pieprzu i ząbek czosnku. Słoik zamykamy szczelnie i umieszczamy w lodówce. Schłodzona oliwazrobi się mętna, to normalne. Najlepiej przekąskę wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem. W lodówce sery można przechowywać do 2 tygodni.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.