Wykonanie
11 marca 2014

ZAPIEKANE ŁÓDECZKI Z
JAJKAMI(Zainspirował mnie przepis pochodzący ze strony www.spoonforkbacon.com)Składniki (5 porcji):5
bułek podłużnych6
jajek1/2 szklanki
śmietany 30%kilka plasterków szynki/boczku4 łyżki
startego sera żółtego1/2
cebulikilka listków
szałwiisólpieprzJajka roztrzepujemy razem ze
śmietaną,
solą i
pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę
szynkę, starty na grubych oczkach
ser i pokrojoną w kosteczkę
cebulę. Mieszamy całość.
Bułki nacinamy wzdłuż, tworząc szczelinę (ja pomogłam sobie nożyczkami wycinając w cieście otwór w kształcie
łezki). Część ciasta wyjmujemy łyżeczką. W powstałą dziurkę wlewamy naszą mieszankę jajeczną. Gotowe łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy je 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C (
jajka w środku powinny się całkowicie ściąć). Gotowe łódeczki kroimy na kawałki.


Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.