ßßß Cookit - przepis na ZUPA MEKSYKAŃSKA

ZUPA MEKSYKAŃSKA

nazwa

Wykonanie

5 lutego 2014
ZUPA MEKSYKAŃSKA
(Przepis Kasi)
Składniki (6 porcji):
80 dag karczku wieprzowego
3 cebule
2 puszki fasolki czerwonej
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka pomidorów bez skórki
1/2 l soku pomidorowego
4 ząbki czosnku
pieprz
sól
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
20 dag sera żółtego
olej
chlebek czosnkowy
Karczek mielimy (używamy tarczy o drobnych oczkach). Cebule kroimy w pół-piórka, a ząbki czosnku w plasterki. Fasolkę i kukurydzę odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 5 łyżek oleju. Smażymy na nim cebule i płatki czosnku. Po około 5 minutach dodajemy mięsko. Smażymy je na wolnym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolkę, pomidory z puszki razem z sosem. Całość zalewamy sokiem pomidorowym, doprawiamy do smaku i dusimy kolejne 20 minut pod przykryciem. Gotową zupę przekładamy do głębokich talerzy, posypujemy startym serem i podajemy z chlebkiem czosnkowym.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2014/02/zupa-meksykanska.html