5 lutego 2014ZUPA MEKSYKAŃSKA(Przepis Kasi)Składniki (6 porcji):80 dag karczku wieprzowego3 cebule2 puszki fasolki czerwonej1 puszka kukurydzy konserwowej1 puszka pomidorów bez skórki1/2 l soku pomidorowego4 ząbki czosnkupieprzsól1 łyżeczka papryki słodkiej1 łyżeczka papryki ostrej20 dag sera żółtegoolejchlebek czosnkowyKarczek mielimy (używamy tarczy o drobnych oczkach). Cebule kroimy w pół-piórka, a ząbki czosnku w plasterki. Fasolkę i kukurydzę odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 5 łyżek oleju. Smażymy na nim cebule i płatkiczosnku. Po około 5 minutach dodajemy mięsko. Smażymy je na wolnym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolkę, pomidory z puszki razem z sosem. Całość zalewamy sokiem pomidorowym, doprawiamy do smaku i dusimy kolejne 20 minut pod przykryciem. Gotową zupę przekładamy do głębokich talerzy, posypujemy startym serem i podajemy z chlebkiemczosnkowym.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.