ßßß Cookit - przepis na Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką

Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką

nazwa

Wykonanie

Kiedy stragany uginają się od pysznych, soczystych, słodkich polskich pomidorów, ta zupa często gości na moim stole. Zróbcie ją koniecznie- pełnia smaku, minimum pracy. Czego chcieć więcej? :)
1 kg ulubionych pomidorów
· 1 kg pomidorów malinowych
· 1 czerwona papryka
· 2 łyżki octu balsamicznego
· sól
· pieprz
· ząbek czosnku
· olej z suszonych pomidorów
· pęczek bazylii
· 200 ml mleczka kokosowego
· ewentualnie woda do kontroli gęstości zupy
Pomidory przekrawamy na ćwiartki, paprykę kroimy w cząstki. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy octem balsamicznym, olejem spod suszonych pomidorów, solimy. Pieczmy ok. 60 minut, temp. 200 stopni. Warzywa blendujemy z mleczkiem kokosowym, czosnkiem i listkami bazylii. Dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanymi listkami bazylii. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/07/zupa-z-pieczonych-pomidorow-z-czerwona.html