Robiłam je już wiele razy bo bardzo nam zasmakowały. Myślę, że ten przepis, który mam od koleżanki Ewy, wart jest polecenia, szczególnie jeśli ktoś lubi kokos i ananasa. Poza tym babeczki jak to babeczki - robi się szybko :)składniki:1 duże jajkoszczypta soli80 g masła3/4 szkl cukru pudru1 szkl wiórków kokosowych1 szkl mąki pszennej luksusowej2 łyżeczki proszku do pieczenia6 plastrów ananasa z puszki1/3 szkl zalewy z ananasa1 łyżka soku z cytrynydodatkowo: lukier, ew. posypka cukrowasposób przygotowania: Jajko rozdzieliłam. Białko ubiłam na sztywną pianę dodając szczyptę soli i 1 łyżkę cukru pudru pod koniec ubijania, odstawiłam.Bardzo miękkie masło utarłam lekko z żółtkiem i resztą cukru pudru. Do masy dodałam przesianą z proszkiem do pieczeniamąkę, wiórki i zalewę z ananasa razem z sokiem cytrynowym, wymieszałam. Dodałam też pokrojonego na małe kawałeczki ananasa a po zamieszaniu delikatnie wmieszałam do całości pianę. Blaszkę do muffinek wyłożyłam papilotkami i nałożyłam w nie ciasto - napełniłam 12 foremek do 3/4 ich wysokości. Blaszkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piekłam ok. 20 min.. Gdy lekko przestygły posmarowałam wierzch lukrem utartym z soku z połowy cytryny i kilku łyżek cukru pudru, posypałam kolorową posypką cukrową.