ßßß
500 g mięsa mielonegocebula czerwonajajkoczerstwa bułka namoczona w mleku i odciśniętasól, pierz czarny, pieprz ziołowy, zielona czubrycamleczko kokosowego + pół szklanki śmietanki 30%2-3 liście limetki3 szalotkiimbir suszony pół łyżeczkiolej do smażeniado podania makaron CzanieckiCebulę drobno pokroić i wymieszać z mięsem, jajkiem, bułką i przyprawami.Uformować mięsne kulki i podsmażyć je z dwóch stron na rozgrzanym oleju.Szalotki drobno posiekać podsmażyć na oleju na innej patelni, zalać mleczkiem kokosowym i wrzucić liście limetki oraz suszony imbir.Jeśli sos będzie bardzo gęsty rozrzedzić go dodatkiem śmietanki, wrzucić klopsiki, nakryć pokrywką i gotować razem kilka minut.Podawać na makaronie - u mnie 5 jajeczny Czaniecki.