Wykonanie
Jak pamiętacie, jakiś czas temu dostałam do testowania świetną gofrownicę DEZAL . Jest to profesjonalny sprzęt, który szybko się nagrzewa, ma wysoką moc, dzięki
czemu gofry wychodzą idealnie i wreszcie z przyjemnością można zrobić sobie coś dobrego. Zajrzyjcie na stronę producenta by przekonać się, że faktycznie są to najlepsze gofrownice na rynku - klik . Przepis na budyniowe gofry zapisałam na małym kawałku kartki jakiś czas temu, gofry są lekkie, puszyste, a dzięki użyciu budyniu
czekoladowego mają fajny,
kakaowy smak.Przepis na gofry - najlepszy i najprostszy przepis na gofry się polecają.Gofry budyniowe o smaku
czekoladowymszklanka
mąkiszklanka
mlekapłaska łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
oleju2
jajkabudyń czekoladowyłyżeczka
cukruBiałka oddzielić od
żółtek.
Żółtka zmiksować z
mąką,
mlekiem,
proszkiem do pieczenia,
olejem,
budyniem i
cukrem.W oddzielnej misce ubić
białka na sztywną pianę.Dodać
białka do zawartości drugiej miski i delikatnie wymieszać.Ciasto nalewać do gofrownicy - przed pierwszą partią warto delikatnie pędzelkiem silikonowym nasmarować kratki
olejem.Piec gofry przez 2-3 minuty na rumiano.