ßßß
Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1 jajko1 białko1 szklanka mleka1 szklanka jagód+ na polewę: biała czekolada, 2 łyżki mleka, 2 łyżki masłaPrzygotowanie:Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. W innym naczyniu wymieszać jajka, olej, mleko.Wlać mokre składniki do suchych. Wymieszać. Dodać jagody, lekko przemieszać. Wysmarowaćformę do muffin masłem. Wlać ciasto prawie do końca wysokości formy. Piec w 180 stopniachprzez około 20 minut, aż nabiorą koloru.Rozpuścić czekoladę w garnku, postawionym na drugim garnku z wodą. Dodać mleko i masło.Zimne muffinki wyjąć z formy nożem. Polać muffinki czekoladą.Smacznego!