ßßß
1,5 szklanki wody lub bulionucebula2 ząbki czosnku2 łyżki olejupół puszki mleka kokosowegopuszka kukurydzy konserwowej Pudliszkiłyżeczka suszonej trawy cytrynowejłyżeczka ostrej paprykiłyżeczka suszonej kolendrygarść suszonych grzybów mungsok z połowy limonkisólDrobno pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć z cebulą.Całość zalać wodą (wtedy dodać sól) lub bulionem, dodać mleko kokosowe i odsączoną z zalewy kukurydze.Doprawić trawą cytrynową, ostrą papryką, kolendrą i dolać sok wyciśnięty z limonki.Wrzucić grzyby mung.Całość gotować od momentu zawrzenia przez 10-15 minut.Zmiksować przy użyciu blendera, jeśli trzeba doprawić solą.
