Zabiegany dzień.Z serii kolejny.150 gram margaryny (Mleczna Z.T.Bielmar)70 gram cukru pudrużółtko230 gram mąki krupczatkiszczypta soli+ mleczna czekoladaMargarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać żółtko, mąkę, sól i zagnieść.Ciasto przełożyć do woreczka i schłodzić w zamrażalce przez 30 minut.Wyjąć i rozwałkować na placek o grubości 3-5mm.Wycinać paseczki na kształt zapałek.Ciasteczka kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C aż będą rumiane.Zostawić do ostudzenia.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.Każdy czubek ciasteczka zanurzać w czekoladzie.Przełożyć na papier do pieczenia, wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.W ramach testowania margarynmarki Z.T. Bielmar wykorzystałam w tym przepisie margaryny mlecznej z dodatkiem ukwaszonego mleka.