Wykonanie
Chodziły za mną od samego rana, przypomniały mi o beztroskich, wakacyjnych chwilach, o słońcu i wolności. Do wakacji jeszcze daleko, ale
ciastka owsiane można zrobić w każdej chwili. :) Nie będą to te wakacyjne, bo ciężko jeszcze o świeże
maliny, ale
rabarbar doskonale je zastępuje.
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2015_slash_05_slash_ciastka-owsiane-z-rabarbarem/l/1419540688.JPG)
szklanka
płatków owsianychpół szklanki
mąki gryczanejpół szklanki
wiórków kokosowychłyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
cynamonujajko5 łyżek
miodu100g rozpuszczonego
masła lub
oleju kokosowego4 łyżki
mleka2 łodygi
rabarbaruW misce wymieszaj składniki suche:
płatki owsiane,
mąkę,
wiórki kokosowe,
proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu wymieszaj
jajko, rozpuszczony
miód, rozpuszczone
masło i
mleko. Do suchych składników dodaj składniki mokre oraz obrany i pokrojony w 1cm kawałki
rabarbar. Całość wymieszaj dokładnie.Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta, formując z niego okrągłe
ciasteczka. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni.Po upieczeniu pozostaw do przestygnięcia.
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2015_slash_05_slash_ciastka-owsiane-z-rabarbarem/l/-648534059.JPG)
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2015_slash_05_slash_ciastka-owsiane-z-rabarbarem/l/426985732.JPG)