To mój debiut w kuchni z białą rzepą. Na szczęście udany. Muffinki wyszły mega pyszne :)przepis na 6 muffinekduża marchewduża biała rzepa150g mąki gryczanejpół łyżeczki proszku do pieczenia50g tartego sera rubin100g jogurtu naturalnegojajkoszczypta cynamonuświeżo zmielony, czarny pieprzszczypta ostrej paprykiDo dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i przyprawy. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do miski z mąką. Ser także zetrzyj na tarce i dodaj do miski. Wymieszaj.Jajko wbij do małej miseczki, roztrzep i dodaj do pozostałych składników. Mieszaj i powoli dolewaj jogurt naturalny.Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Masę wyłóż do foremek na muffinki, tak aby nie wypełniały całej formy.Piecz ok. 35-40 minut. Podawaj po wystygnięciu.