ßßß
            
        
duży słoik pieczarek marynowanychpuszka zielonego groszku4 ziemniaki4 marchewkiczerwona paprykajeden podwójny filet z kurczaka4 jajka100g żółtego seramały słoik majonezuprzyprawa gyrospęczek szczypiorkusólpieprzoliwaUmyj piersi kurczaka, pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą gyros i usmaż na rozgrzanej oliwie.Ziemniaki i marchew obierz i ugotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia. Jajka ugotuj na twardo i także pozostaw do wystygnięcia.Paprykę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.W dużej salaterce wykładaj kolejno:ser starty na tarce o grubych oczkach, groszek odsączony z zalewy, majonez, jajka starte na tarce o grubych oczkach, pierś kurczaka, majonez, paprykę, ziemniaki starte na tarce, majonez i marchew utartą na tarce. Na wierzch poukładaj całe pieczarki i posyp posiekanym szczypiorkiem.Gotową sałatkę odstaw na parę godzin do lodówki.