Wykonanie
Niedzielne śniadania powinny być wyjątkowe. To jedyny dzień w tygodniu, kiedy można wspólnie usiąść do stołu i zjeść coś pysznego. Dziś jemy:

3
jajka2 średnie
ziemniaki ugotowanemała
cebulaok. 20-30g tartego
sera2 plasterki
wędliny drobiowej
oliwasól,
pieprzNa patelni rozgrzewamy
oliwę.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę lub paski.
Wędlinę takżę kroimy w cienkie paski lub kostkę. Podsmażamy do zrumienienia się.
Ziemniaki kroimy w plasterki. Dorzucamy do
cebuli i
wędliny i całość smażymy ok. 5 minut na wolnym ogniu.

W osobnym naczyniu rozbijamy
jajka, przyprawiamy
solą i
pieprzem. Mieszamy.
Jajka wylewamy na patelnię. Podsmażamy ok. 3-4 minut z jednej strony, a następnie delikatnie przekręcamy omlet na drugą stronę, posypujemy
serem i smażymy jeszcze 1-2 minuty.

Podajemy
solo lub z
sałatką.