Wykonanie
Sobota mgłą się ostała. Jakieś zwolnione tempo się wkradło, mimo tego całego wiosennego pędu do życia . Tak więc, i wolne, i swojskie, i wszystkim znajome placki podaję. Ziemniaczane.Wiosenna Patelnia vol. 2.

Składniki (7 sztuk):3 małe
ziemniaki1
jajkopół
cebuli1 łyżka
oliwy z oliweksól,
pieprzZiemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
Ziemniaki,
cebulę,
jajko przypraw
pieprzem i
solą,i wymieszaj. Smaż okrągłe placki na patelni na 1 łyżce
oliwy.


Wartość Kaloryczna 75 kcal (1 sztuka)
Białko 2,1 gWęglowodany 8 , 8 gTłuszcz 2 , 9 g