Wykonanie
Golonka nie wzbudza oczywistego entuzjazmu u wielu osób, ale jak już uda nam się znaleźć tą przednią, nie za dużą i nie za tłustą to można z niej wyczarować coś wyjątkowo pysznego. Dziś przepis na
golonkę, której nie trzeba peklować, marynować, faszerować, ani nic z podobnych rzeczy. Łatwy i bardzo smaczny sposób na niecodzienne danie.3 przednie
golonki1 łyżeczka grubej
soli1 łyżeczka
pieprzu kolorowego1 łyżeczka
papryki3 ząbki
czosnku2
marchewki1
pietruszka1/2
selera2 małe
cebuleliść laurowyziele angielskie-
Mięso dokładnie płuczemy, warzywa obieramy i całość wraz z
przyprawami zalewamy zimną
wodą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez około 3-4 godziny.- Efekt końcowy jest piorunujący. Rozpływające się, delikatne
mięso w wyjątkowo aromatycznym
bulionie.
