Wykonanie
Czasami trzeba zwykłą zupę zamienić w coś niezwykłego i nadać jej wyjątkowości. Dziś wyjątkowa, zupa pomidorowa. Z
selerem naciowym,
szalotką, na smażonej
karkówce. Doprawiona
czosnkiem i
majerankiem.1 kg
karkówki2
szalotki2
marcheki2
pietruszki1
seler1
por3-4 gałązki
selera naciowegosólpieprzziele angielskieliść laurowymajeraneksłodka papryka w proszku2-3 ząbki
czosnku200 ml passaty-
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę i układamy na rozgrzany tłuszcz w garnku. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
czerwoną papryką,
majerankiem,
liściem laurowym i
zielem angielskim. Smażymy przez 4-5 minut.-
Seler naciowy,
marchewkę,
pietruszkę,
szalotkę,
seler zwykły oraz
por kroimy w kostkę. Do
mięsa najpierw dodajemy
marchewkę,
pietruszkę i
seler zwykły, po ok. 5-6 minutach resztę warzyw i przeciśnięty przez prasę
czosnek.- Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy zimną
wodą ok. 2 litrów.- Na koniec dokładamy passatę.- Zmniejszamy ogień i gotujemy około 2 godzin.- Podajemy z
ryżem.Smacznego:)
