Wykonanie
Słodka
fasolka, czerwona i biała, aromatyczna
cebula,
czosnek oraz
karkówka. Wszystko w
sosie pomidorowym z morzem
chilli. Diabelsko ostre i piekielnie dobre. Dla tych, którzy nie boją się ognia:)1 puszka
białej fasoli2 puszki
czerwonej fasoli500 g
karkówki1 duża
cebula1
por2 ząbki
czosnkusólmajeranekpłatki chilli2 świeże
chilli350 g
koncentratu pomidorowego-
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2x2 cm.- Na patelni rozgrzewamy
olej i wkładamy pokrojoną
karkówkę. Doprawiamy
solą,
majerankiem i łyżeczką
płatków chilli. Smażymy, aż
mięso się zrumieni.-
Cebulę kroimy w kostkę,
por na półtalarki,
czosnek przeciskamy przez prasę, a świeże
chilli kroimy drobno - wszystko dodajemy do
mięsa wraz z łyżką solonego
masła. Dusimy około 10 minut, aż
cebula i
por zmiękną.- Warzywa z
mięsem przekładamy do garnka, dodajemy odcedzoną
fasolkę i
przecier pomidorowy. Wszystko zalewamy 1 litrem
wody i zostawiamy na ogniu przez jedną godzinę.- Całość na końcu doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Smacznego:)
