Składniki:500 g wołowiny (pokrojona w kostkę)3 łyżki oliwy z oliwek2 duże cebule1 opakowanie grzybków mun lub 2 garści2 szklanki oliwek kolorowych (mix)ocet blasamiczny3 łyżki czerwonego pesto1 puszka pomidorówbiałe wino 1/2 szklanki1/2 szklanki wody6 ząbków czosnkuświeżo zmielony pieprzświeżo zmielona sól himalajskamielone chillinatka pietruszkiPrzygotowanie:Do rozgrzanej głębokiej patelni wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy powoli mięso (wcześniej doprawione pieprzem i chilli). Obsmażamy każdy kawałek z każdej strony. Dodajemy wymieszane razem czerwone pesto i pomidory z puszki. Stopniowo dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez 30 minut, dodajemy oliwki, grzybki mun oraz wino. Mieszamy i przykrywamy. Dusimy na małym ogniu przez 3 godziny. W połowie duszenia dodajemy troszkę octu balsamicznego taki chlust. Pod sam koniec dodajemy posiekany drobno czosnek i szczyptę soli himalajskiej. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy.Ja podałam mięso z makaronem do spaghetti z pełnego ziarna.Na koniec posypałam pietruszka.